Åsnan

I dag har mamma handlat lite leksaker åt mig på dollarstore. Eftersom jag har slaktat min älskade kossa och mamma inte har hunnit laga den åt mig så köpte hon en fin åsna till mig i stället :-) Och lite pipisar...
Åsnan var hur kul som helst, och en lurvig svans hade den som jag kunde slita i, pipisarna var inte så tokiga dom heller.I helgen så var jag och hälsade på min kennel, dvs kennelmormor Paula, mamma Alice, mormor Wilda, moster Buffy och syrran Clara... Och den där dregliga hårlösa valpen som luktar så gott ibland :-)Näe, nu måste jag ta fast åsnan och tugga lite på den innan den smiter

*slick slick*

Bajsigt värre

I går på morgonpromenaden så träffade jag min flickvän Doris, hon är en bearded collie och jättesnäll :-) Hur som helst så gick min mor och jag vidare och jag tänkte att "tänk om jag träffar henne igen på hemvägen", så jag ville göra mig lite fin då... Och som av en tillfällighet så låg det en brun hög där som luktade så gott. Jag gnuggade in parfymen ordentligt och som vanligt så uppskattas inte parfym av människor. Mamma blev inte glad.
Hon tvingade in mig i duschen när vi kom hem igen och så fick jag stå där läääänge. Det var inte roligt alls. Doris skulle säkert inte gilla shampodoft så jag hoppades nästan att jag inte skulle träffa henne något mer den dagen... Phu, tur det gjorde jag inte heller, vad ska hon tänka om mig?
När jag äntligen kom ut ur duschen så ville jag inte skaka av mig i badrummet. Mamma blåste i mitt öra men då blev jag ledsen... men sen kom jag lös. Jag gnuggade mig så noga mot mina filtar för att bli torr och bli av med den hemska shampolukten.En ny kompis har jag träffat också. Hon är en SCHÄFER!! Jag vet att moster Fanny inte vill att jag ska leka med schäfrar, men hon var snäll med mig. Fast inte när hon försökte ta min fina yoghurtflaska jag hade hittat ute på min promenad. Mamma tyckte att det var lite pinsamt när jag hällde ut yoghurt över hela regnbågsallen och alla studenter tittade på mig och skrattade :-)
Hur som haver så lekte jag och min nya schäferkompis jättelänge i lekparken. Vi brottades massor och pussades lite sen :-)*slick slick*

Bus och "hyss"

Mycket bus sen senast har jag hunnit med.
I går kväll så lekte jag med min robomop, döden dö skulle den. Jag jagade och jagade och ibland smet den in bakom dörren, då fick mamma komma och hjälpa mig att få fram den igen. Eftersom jag är en stor kille nu så kan jag bita tag om den och bära iväg med den. Som den duktiga jakthund jag är så måste jag gräva ner mina byten men den vill inte sluta sprattla runt och så smiter den igen.Det var en svettig och blodig kamp :-)
Jag ville se om robomopen kunde simma också, så jag la den i min vattenskål. Lite för mammas skulle också, hon tycker att den är så slemmig, så ett bad vore inte fel. Det var jättespännande och titta på när robomopen plaskade runt i vattenskålen. Och så kom mamma....
....då var det roliga slut. Hon malde på något om att den inte tål vatten, att den inte kan simma och att den kanske går sönder. Dessutom så skitade jag ner vattnet. *suck*Mamma var dessutom så tråkig idag, hon satt bara med en massa papper och böcker och läste. Det kallas visst att "plugga". Det ser inte kul ut, bara sitta och glo.
Hon har visst fått för sig att jag har lite ont i benen också och då får man inte gå så mycket. Jag försöker förklara för henne att då kan man springa eller hoppa i snödrivor istället, men nej. Korta lugna promenader ska det visst vara. Skittråkigt. Men hämnden är ljuv, jag hittade något annat roligt och pyssla med. Jag hittade ett outforskat hål i en mjukisleksak... LUDD!! :-)Nu är det dags för att gå och sova om jag ska orka med mer äventyr i morgon :-)

*slick slick*

Lite om mig

Jag måste göra min plik till mina fans och börja skriva lite om mig själv här.
Så vem är jag?
Jag har det förnäma namnet Blåtirans Charlie Charmig, och det gör jag allt för att leva upp till ;-) Min underbara mamma heter Rosendahls Linn Catherine. Hon ger mig massor med kakor och kallar mig för "mammas pojke", andra smeknamn jag har fått under mitt första levnadsår är;
 • Bäbis
 • Smurfen
 • Pajas
 • Kalkonen
 • Sjörövarn
 • och lite andra sammansatta gurgel från min mors sida, det elakaste av dem alla är nog "lilla prickigsnoppen" *grr*

Saker jag tycker om;
 • Grisöron och tuggisben och kakor - "aldrig innan maten" har visst någon kommit på :-/
 • Toarullar - måste följa med på toa varje gång för att se om man kan få en ny rulle att tugga på
 • Snö- man kan gräva, hoppa, rulla, gömma sig själv och grejjer i den. Snö är det bästa som finns :-)
 • Foppatofflor och sulor - hittade en rem från en foppatoffel ute en gång, mmmm, fast jag fick inte smaka på mattfars tofflor (surgubbe), mattmors tofflor fick jag inte heller leka med, hon påstod att jag hade förstört dom (fattar ingenting??)
 • Mammas vantar - mocka smakar gott, ibland tar jag dom av mamma när vi är ute och går och så springer jag och gräver ner dom. Det är jätteroligt att se mamma gräva upp en hel snödriva med bara händer :-)
 • Ludd - kan vara damm, stoppning i mjukisdjur, min päls, mammas skor osv...
 • Pipleksaker - dom låter så roligt, mamma tycker att jag är söt, men pappa blir sur... :-(
 • Min "Robomop" - ååh, den är underbar :-) En liten städmaskin som ska åka runt på golvet och samla upp MITT damm, ful är den också, och så låter den roligt. Stryk ska den ha :-)
 • Slickas - man ska pussas på ALLT. Och handtvätten på morgonen tycker jag är viktig, man får inte gå ur sängen förrän jag har tvättat händerna på alla i flocken. Snuskiga människor, vad gör dom med händerna på nätterna igentligen?
Saker jag inte tycker om (fast nu tycker jag om der mesta);
 • Stora hundar - särskillt schäfrar. Moster Fanny säger att dom är farliga och dom tittar så surt på mig jämt, läskiga saker det där, konstig brytning har dom också
 • Stavar - kryckor kan nog räknas in här. Hemska grejjer... När jag var liten bäbis så kom det två hemska människor med stavar och skrämde mig, jag sprang allt vad jag kunde hemåt. Mamma och moster Buffy försökte hinna med, men icke. Jag satt och grät vid huset när mamma och Buffy hittade mig igen...
 • Spöken - dom finns ÖVERALLT. Bakom dörrar, under soffan, i hörn, i skogen, nedanför balkongen, på hustak. Det är min plikt som husets herre att vakta min kära mor varje dag från dessa ohyggligheter. Varje kväll går vi på en spökpatrull, jag visar var faran kan finnas och så får mamma gå och titta efter (man kan aldrig vara för försiktig) En gång var det på riktigt... Mamma blev rädd och hämdade en kniv, som om man kans sticka spöken med knivar?? Men det vara bara ute på en balkong, jag hade visst glömt att stänga dörren efter mig när jag hade spanat ;-)
Mer kommer om mig sen, dags för skönhetssömn :-)

*slick slick*
image3

Charlie

image2

RSS 2.0