Busig helg

I helgen har det varit mycket bus för mig :-) I lördags var jag och mamma och hälsade på min kennel ute i bushen. Mamma var snäll och lät mig vara ute och leka med hela dan med dom andra hundarna. Vi hade så roligt. Sen följde jag med kennelmormor och mamma på loppis. Men jag fick inte följa med in, så jag tog på mig att vakta barnvagnen istället. Det var en massa läskiga ungar där som försökte klappa mig, och det var inge roligt alls. Jag gillade barn, tills jag kom på att dom inte är snälla med mig :-( Dom är obehagliga och jagar mig... Till slut så kom mamma ut och släppte lös mig, då kunde jag springa bort från dom hemska ungarna.



I söndags skulle mamma jobba på kyrkan, det har sina för och nackdelar. Nackdelen är att jag måste följa med husse till hans tråkiga kontor, men fördelen är att jag brukar får kyrkgottis av mamma när hon kommer hem :-) Husse var då snäll och lämnade av mig och mamma sen hos Fanny och Tindra. Jag fick vara ute på gården med flickorna och leka. Självklart hittade jag på lite hyss, jag grväde upp mattmors trädgård på två ställen i ett försök att gömma ett tuggisben.



Efter helgen var jag så trött. Jag sov hela måndagen. Mamma säger att jag ska ta det lungt i veckan nu för att på fredag ska jag på vattengympa igen och på söndag ska mamma och jag följa med på utställning. Jag får inte ställas ut än för att jag har ett rakat knä och haltar lite ibland, jag som var så duktig...


Vattengympa och skogsäventyr

Idag har jag varit på vattengympa, det var jätteläskigt. På morgonen så badade mamma mig för att jag var visst tvungen att vara nybadad innan jag skulle dit och så tyckte hon att jag luktade så mycket hund. Konstigt då, jag är en hund!! Vi satt i väntrummet ett tag och väntade på våran tur, och sen kom det ut en JÄTTErotweiler som hade haft vattengympa innan mig. Då tyckte jag att det var bäst att sitta näääära mamma. Det var många nya och spännande lukter i rehabrummet. Och så fick dom för sig att jag skulle duscha igen?! Jag hade visst blivit lite sandig under magen. Som om inte det vore nog så satte dom på mig en hemsk sele, och jag som hatar selar :-( Men värre blir det... Dom fick också för sig att jag ska leka fisk, mamma satte in mig i ett jätteakvarium, och det var okej, för jag fick en massa godis då :-)



Men sen så började det röra på sig. Då ville jag klättra upp till mamma men hon fattade inte att det var dags att lyfta upp mig då... Sen blev det stilla igen, men ve och fasa, det kom en massa vatten!! Då var det inte kul alls och mamma fattade igenting när jag sa åt henne att lyfta upp mig. Sen började det röra på sig igen när vattnet var kvar. Mamma stod framför mig och jag pinnade på med mina små ben för att komma fram till henne. Tydligen tyckte dom att jag var jätteduktigt för jag fick godis och klappar, men jag ville inte vara med något mer. Sen äntligen fick jag komma ut igen. Men då skulle jag in i duschen IGEN!! Sjukgymnasten sa att jag måste tvätta av mig för att det var klor i vattnet. Sen ääääntligen slapp jag undan allt plaskande och konstigheter... Nästan, jag skulle få en spruta först. Doktorn kom in och gav mig godis och så fick jag ett stick i nacken och så fick jag fara hem igen :-)



Igår var också en spännande dag :-) Mamma satte mig i cykelkärran och cyklade iväg med mig till skogen, det var jätteroligt att springa och sniffa där. Jag har inte varit i den skogen på jättelänge.



Sen på kvällen hade vi hundträff på framsidan, Mandy och Ally var där, mina favoritflickor :-) Då kom mamma och Allys mamma på att vi ska träna lite spårning med mig, tydligen så brukar Ally träna med sin matte och  är visst med i den där hundklubben vi också ska gå med i :-) Vi for ut långt bort i skogen och då fick jag vänta i bilen med Ally medans mamma och Anna sprang runt i skogen och gjorde något fuffens som vi inte fick se. Sen sprang mamma iväg och gömde sig, men jag hittade henne på en gång :-) Fast jag tog inte samma väga som mamma tog. Sen fick vi vänta ett tag till och så fick jag komma ut ur bilen igen och sniffa lite. Mamma var fundersam på om jag skulle fatta viken och sniffa efter hennes gamla spår, men jag försod vad jag skulle göra, fast jag började spåra tillbaka till bilen först. Men sen kom jag igång, jag var till och med duktigare än mamma. Mamma sa att "här har jag väl inte gått?". Man ska inte underskatta min  supernos :-) Efter att ha följt mammas spår ett tag så hittade jag en leksak hon hade gömt och då fick jag en massa godis, sen tänkte jag följa spåret vidare men det behövdes visst inte. Det som var så spännande :-)



Nu är jag så trött efter allt äventyr.... zzzzzzzzz

En levande Winslow :-)

Idag var det inge kul på morgonkissen, det haglade ute. Och blåste in i mina fina öron :-( Fast igår kväll var det fint. Och då träffade jag en nyinflyttad voffe här. En liten bassetflicka på 12 veckor. Hon ser precis ut som mammas gosedjur (Winslow) som jag inte får röra. Hon var väldigt rolig att leka med, hon hade mycket lösskinn som jag kunde dra i :-) Jag kände mig så stor och duktig med henne, hennes matte och husse tyckte att jag var så fin och snäll med henne, så klart, vad skulle jag annars vara. Fast jag råkade skrämma henne lite :-( Jag försökte bara få igång henne och leka med mig och så blev jag lite för exalterad och sa *boff*. Då sprang hon in i buskarna och gömde sig en stund.



Jag får gå på lite längre promenader nu också, men bara om jag går i gräset eller i skogen. Mamma brukar ta med mig till skogen där jag får nosa lite på nya lukter. Vi brukar inte gå där så ofta...



Mamma var tråkig och behövde jobba igår så jag fick vara med ännu tråkigare husse på det ännu mer tråkiga kontoret. Mamma hade skickat med tuggisben till mig men jag ville inte ha dom, jag låg mest och spanade efter att mamma skulle komma och hämta mig. Men efter mycket väntan så satte husse mig i bilen och for och hämtade mamma... Och mamma hade med sig mat till mig :-) Dom hade ätit mat på kyrkan och mamma hade samlat ihop till mig en massa gotta, så igår fick jag lax och räkor i maten *slurp* Undrar vad jag får för spännande idag, dax att gå och äta lite....


Gympa i alla former

Idag har jag varit hos sjukgymnasten för att planera min rehabilitering för mitt knä. Det var väldigt spännande. Först kom vi dit en timme för tidigt för att mamma har en tendens att bli lite förvirrad ibland. Men vi for en sväng förbi djurmagasinet och då passade jag på att kissa lite på kaninmaten som hämnd för flytvästprovandet. Alltid är det något hemskt hon ska koppla på mig, är det inte en reflexväst så är det ett säkerhetsbälte och nu har hon fått för sig att jag ska ha en flytväst också. Den var jättehemsk, stor och stel att röra sig i. Då var jag tvungen att säga ifrån, jag stod alldeles stilla och blängde på mamma för att han skulle förstå hur hemskt den var och ta av mig den. Tack och lov så köpte hon inte den, hon sa något om dålig kvalitet och att en djuraffär i stan är bättre. Då har jag lite tid på mig att komma undan....



Det gick bra hos sjukgymnasten, förutom att dom ville att jag skulle ligga ner på sidan, det ville inte jag, men mamma bad så snällt så jag gav mig och lät dom klämma och känna på mitt onda knä. Min rottweilergranne var där på vattengympa, det ska jag visst också göra sen. Det tycker jag låter lite läskigt. Jag får visst vara ute i skogen om jag tar det lite lungt, men på asfalt får jag inte gå något långt. Och så tyckte sjukgymnasten att jag ska få en massa hjärngympa också, mamma ska visst ringa någon klubb så att jag ska få börja träna spårning. Det låter spännande. Mamma övade lite "sök" med mig ikväll. Vi var på baksidan och letade godis. Jag förstod inte riktigt först, och det var så många lukter ute så jag hade lite svårt att hitta godisarna, men mamma var så stolt :-) Leka "sök" inne var lite lättare, roligast var när mamma "stannade" mig i köket och gömde en godisfylld toarulle i sovrummet. Jag hittade den till slut och det var både mamma och jag glada :-)



Sen vi kom hem från stora staden för länge sen så fick jag bada bort all 'storstadsskit' som mamma sa, och som vanligt så måste jag torka av mig noga efteråt, både inne på mina filtar och ute på stinkismattan på balkongen. Och nu när jag ska börja med vattengympa så måste jag bada varje gång innan jag ska dit, och det ska jag tydligen en gång i veckan. Hoppas att mamma fuskar lite med badandet... :-)



Som om inte mamma har nog med knäppa ideer jämt, hon har även kommit på att hon kan skämma ut mig offentligt genom att sätta mig i en hemsk kärra som hon drar efter sin cykel. Än så långe är folk snälla med mig, dom tycker att jag är så gullig när jag ligger där, och okej, jag är väl det. Men jag tycker ändå inte om när det går för fort eller när det guppar :-( Men om mamma inte cyklar så fort och om vägen är platt så ligger jag och myyyser :-)



Nu måste jag fortsätta att mörda min nya mjukisråtta....



*slick slick*

RSS 2.0